U bent hier: Thermomix ยป Functies

Thermomix functies

De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

Alle schotels worden bereid in één pot en de Thermomix wordt bediend met enkel drie knoppen: duur, temperatuur en snelheid.


 

Roeren

Aan het fornuis staan en roeren: deze tijd is voorbij. Het gelijkmatig opwarmen en tegelijkertijd mengen is één van de unieke eigenschappen van de thermomix. Op de stand  wordt zachtjes geroerd zoals met de hand. Ook delicate ingrediënten blijven geheel, in het bijzonder wanneer de stand zachtjes roeren gecombineerd wordt met de stand  linksom werken.

Mengen

Op de snelheden 1-3 kan worden gemengd zonder te verkleinen.

Verkleinen

Alle grondstoffen laten zich moeiteloos in de thermomix verkleinen. Hou er rekening mee dat u daadwerkelijk werkt met seconden op hogere snelheden. Hierbij maakt een seconde meer of minder een groot verschil.
Het is in het begin aan te raden om bij de machine te blijven staan en liever op een iets lagere snelheid en met een kortere tijd te werken  en die later misschien wat aan te passen.

Hakken

Op snelheid 4 hakt de TM31 bliksemsnel uien, knoflook en kruiden net zo makkelijk als  diepgevroren vlees en vis.

Raspen

Verse groenten en fruit - de Thermomix raspt alles in de gewenste grootte.

Fijnraspen

Grof of fijn in seconden: parmezaan, aardappelen of paneermeel steeds vers in de gewenste hoeveelheid.

Mixen

Fruitsorbets, cocktails of smoothies - naar wens met gemalen ijs - een kleinigheid voor de thermomix.

Pureren

Door de enorm hoge snelheid laten allerlei grondstoffen zich ook perfect pureren. Babyvoeding, broodbeleg, aardappel- en groentenpurees, crèmes, dipsausjes en romige soepen kan u met de Thermomix makkelijk klaar maken op snelheid 5-10.

Verpulveren, verkruimelen

Op snelheid 10 wordt suiker in seconden poedersuiker - puur of gearomatiseerd met kaneel- of vanillestokjes. Ook kunt u zonder probleem paneermeel maken van het hardste brood of Parmezaanse kaas of de juiste grofheid verkruimelen.

Malen

Degen uit vers gemalen granen zijn rijk aan voedingsstoffen en gezond.  De Thermomix maalt alle granen en olieachtige zaden zoals noten en sesam.

Kneden

Koeken en brood naar eigen smaak snel zelf bakken en daarbij geld sparen. Op de deegstand  kneedt de Thermomix zelfs moeiteloos de meest zware deegsoorten. Door met interval afwisselend links- en rechtsdraaiend te werken, rijst het deeg tijdens het bakken zeer gelijkmatig.

Opkloppen

Desserts op basis van eiwit of room worden met de vlinder luchtig gemengd of stijf geklopt.  De vlinder kan gewoon op het mes geklikt worden, er mag echter niet boven snelheid 4 gewerkt worden. De kans bestaat dan dat de vlinder los raakt en door het mes vermalen wordt.

Wegen

De digitale weegschaal weegt terwijl u bezig bent, u kunt hem ook telkens weer tarreren op nul. Wegen en bijwegen zonder overgieten, zelfs tijdens het koken, tot op 5 gram nauwkeurig

Emulgeren

Bij emulgeren worden vloeistoffen als water en olie, die elkaar normaal afstoten, gemengd. Door de toevoeging van eigeel en een constante menging worden beiden tot een homogene massa gebonden.  Mayonaise of saladedressings worden voortaan spelenderwijs gemaakt.

Verwarmen

De thermomix combineert het mengen en verwarmen op een unieke manier met elkaar. De temperatuur kan zeer nauwkeurig worden ingesteld en door onafgebroken meting exact op temperatuur worden gehouden. U kan het temperatuursverloop volgen door de lichtjes die naast de temperatuur staan, ook de restwarmte wordt op deze manier aangegeven.

Au-bain-marie

Instelbaar verwarmen van 37°C tot 114°C. Chocolade smelten is zo gebeurd, zonder risico op water in de chocolade of aanbranden.

Garen

Steeds de juiste temperatuur, niets loopt over, niets brandt aan.  Met een druk op de knop kiest u het aantal graden en de kooktijd.  De gekozen temperatuur wordt door de temperatuursensor precies aangehouden. U kunt eerst de basisingrediënten verkleinen, vervolgens al roerend verwarmen, om eventueel later te pureren in dezelfde pot.

Stoomgaren

Probeer uw groenten niet suf te koken, zonde van de smaak en textuur. Bijna alles wat we willen garen zouden we ook kunnen stomen. Bij het stomen gaat er veel minder smaak en vitamines verloren, doordat er niets van de mineralen en dergelijke wordt weggespoeld met het kookvocht. Vitaminerijk, gezond en vetarm genieten. 

Door het inzetmandje met de varoma te combineren zet u moeiteloos een volledig menu op tafel. U dient minstens ½ liter vocht in de mengbeker te doet per halfuur bereidingstijd.

Door met wijn of kruiden in een vloeistof te werken kan deze naderhand perfect dienen als basis voor de saus. Bindmiddelen mogen pas worden toegevoegd nadat de te stomen producten uit de thermomix gehaald zijn. Gebonden vloeistoffen verstoppen de openingen in het inzetmandje en belemmeren het garingsproces.

Het is onmogelijk exact de gaar- en stoomtijden van gerechten te bepalen. Dit hangt af van de dikte en versheid van de groenten en uw eigen smaak: beetgaar of platgekookt.

Reinigen

Spoelen met een druk op de knop - de Thermomix wast zichzelf.  Voor een grondige reiniging kan u de mengbeker, de Varoma en alle toebehoren (behalve de dichtingsring van het deksel) in de vaatwasser reinigen.

 

De Thermomix assisteert u met alles wat uw hart en ziel verlangt: Van starters, soepjes, hoofdgerechten, dressings, (dip)sausjes, desserten, banket tot drankjes.
Zelfs gewaagde au-bain-marie-bereidingen zoals bearnaisesaus, chocoladeschuim of sabayon lukken in één keer; en dit zonder verklontering, verschroeiing en overkoken.

De voornaamste gezondheidsfactor is een evenwichtige voeding, door de nutriënt-besparende bereiding blijven alle voedselbestanddelen optimaal tijdens het koken. Daarom is Thermomix-koken uitermate geschikt voor alle diëten en baby-bereidingen.