U bent hier: Recepten » Desserts » Mousses » Mousses

Espuma van madarijnen

Categoriën Mousses
Auteur Patricia, Spermalie - Jurgen Baumann
INGREDIENTEN

  • 350 ml gezeefde puree van mandarijnen
  • 100 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eiwit
  • 1 dl room
  • 20 ml mandarine Napoleon

BEREIDING

  • Week de gelatine-blaadjes in een ruime hoeveelheid koud water
  • Pel de mandarijnen en mix ze in de thermomix fijn op stand 10
  • Zeef de mandarijnen-puree
  • Warm 1 dl puree licht op met de suiker
    60 °C - 2 min - stand 1
  • Los hierin de geweekte gelatine op
  • Voeg de resterende puree toe, de likeur, het losgeklopt eiwit en de room
    Meng
    30 sec - stand 2
  • Giet in een thermowhip van 0,5 liter met 1 gaspatroon
  • Leg koel in ijswater of in de koelkast en schud regelmatig

Varieer met smaak

U kunt ook een espuma maken met een puree van mango of een andere fruitsoort ...