U bent hier: Welkom

Welkom

Er zijn enorm veel websites, kookboeken en kookprogramma’s beschikbaar met gerechten uit de hele wereld; aan informatiebronnen te over! Ik krijg er zelf geen genoeg van, echter zo vindt u al gauw voor chocolademousse tiental verschillende recepten en ziet u door de bomen het bos niet meer…

U bent veel meer met een goede basis dan met de volledige reeks kookboeken van topchefs zoals Peter Goossens, als u niet weet hoe een roux of ruban te bereiden. Als we koken op basis van een recept, moeten we het interpreteren en aanpassen aan onze keuken, onze ingrediënten en onze ervaring. Een goeie kok legt iets van zichzelf in de bereiding.

Als ik een bepaald gerecht wil uitproberen, bekijk ik een aantal websites en boeken om te zien hoe die het aanpakken. Kritisch als ik ben, vraag ik mij af waar de verschillen in de bereidingswijzen zitten en wat de weerslag daarvan kan zijn op het gerecht. Op basis daarvan bepaal ik hoe ik het zelf ga doen en ga dan gewoon aan de slag.

De kookboeken puilen uit van de klassieke recepten, probeer een keer iets totaal anders uit, wees creatief. Koken is geen exacte wetenschap, een gerecht mislukt heus niet als u er een beetje meer of minder olie of suiker bij doet.
 

Patricia