U bent hier: Thermomix ยป Getuigenissen

Getuigenissen

Ik zelf leerde dit toestel kennen tijdens de kooklessen in hotelschool Spermalie. Daarvoor had ik er ook nog nooit van gehoord.
Kritisch als ik ben, heb ik het apparaat uitvoerig getest: Bevroren producten en harde ingrediënten zoals Parmezaanse kaas in een paar seconden fijn malen? Met mijn eigen ogen heb ik die krachtmeting aanschouwd.
Alle ingrediënten voor bvb vanille-ijs en crème brulée in één keer toevoegen zonder mislukken? Inderdaad door de constante menging op de ingestelde temperatuur, geen risico op klonters.

Met dit apparaat ben ik in staat om zelfs de moeilijkste bereidingen in een handomdraai op tafel te zetten. De Thermomix combineert vele mogelijkheden in één apparaat. Behalve wegen, hakken, fruiten, roeren, mengen, mixen, koken en stomen kan het ding ook malen, opkloppen en kneden.
Het enige dat hij niet kan is vlees braden en frieten bakken; maar terwijl ik mijn steak saignant bak, ben ik zeker dat mijn bearnaise niet zal mislukken. Geen gedoe met au-bain-marie toestanden, met de thermomix ben ik gegarandeerd van een constante temperatuur van 80°C zodat mijn eidooiers niet zullen stollen.

Voortaan gebruik ik mijn thermomix bij al mijn desserts, degen, sauzen en soepen. Als ik een keer echt weinig tijd heb om te koken, bereidt hij zelfs een volledige maaltijd voor ons terwijl ik mij douch.

Het enorme gebruiksgemak maakt van de Thermomix snel een onmisbare keukenhulp.


Patricia