Vlierbessensiroop

Categoriën Fruit
Auteur Thermomix, Jan
INGREDIENTEN

  • 2 kg rijpe vlierbessen (geen groene, die zijn giftig)
  • 500 g kandijsuiker
  • 50 g citroensap
  • 5 kruidnagels
  • 1 takje tijm

BEREIDING

  • Rits de vlierbessen en was grondig in gezouten water
  • Doe de bessen in de beker
    100 °C - 10 min - stand 4
  • Zeef de gekookte bessen en hou het bessensap over
  • Voeg bij dit sap: suiker, citroensap, kruidnagels en tijm toe
    Varoma - 12 min - stand 3
  • Giet de inhoud in potjes met deksel
    Schroef het deksel vast en zet ondersteboven te koelen

Als extra smaakgevers of geneeskrachtige kruiden kunt u ook kaneel, rozemarijn, gember of salie toevoegen.

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info