U bent hier: Recepten » Desserts » IJs » Vanilleroomijs

Vanilleroomijs

Hoeveelheid 1 liter
Bereidingstijd 30 min
Categoriën IJs
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 250 g suiker 
  • 8 eidooiers  
  • 1 l volle melk  
  • 1 vanillestok
  • 500 ml room

BEREIDING

Thermomix

  • Ruban: eidooiers + suiker wit kloppen
    Plaats de vlinder
    1 min – stand 4
  • Voeg melk en opgesneden vanillestok toe
    80 °C – 8 min – stand 3 (omgekeerd draaien)
    Vaneer tot het geheel gebonden is, zorg ervoor dat het water kan verdampen
    Portez à la Nappe (streep trekken op spatel)
  • Afkoelen ( ev 1 nacht koelkast)
  • Verwijder vanillestok en voeg eventueel room toe
  • Afdraaien in ijsmachine
     

Klassieke keuken

  • Ruban kloppen van dooiers met suiker
  • Melk opkoken met vanillestok en op ruban gieten
  • Het geheel terug op een matig vuur zetten en vaneren
    Portez à la Nappe (streep trekken op spatel)
  • Afkoelen
  • Voeg eventueel room toe en draai af in ijsmachine

Opgelet

Eieren stollen aan 85 °C en zullen klonters vormen, vaneer dus voorzichtig.

Basis

 

Bij gebrek aan een sorbetière, mengsel in ijsblokjes invriezen.
Doe de diep gevroren blokjes in de mengbeker van de thermomix en crush geleidelijk: 1 min - stand 9
Voor een smeuïger ijs, plaats de vlinder op het mes: 6 sec - stand 3

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info