U bent hier: Recepten » Desserts » Andere » Sabayon

Sabayon

Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 6 min
Categoriën Andere
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 2 eieren
  • 2 dooiers
  • 50 g suiker
  • 120 g witte wijn
  • 30 g marsala

BEREIDING

Thermomix

  • Plaats de vlinder
    Doe alle ingrediënten in de beker
    80 °C - 6 min - stand 3
    (eventueel iets langer tot de sabayon 'gaar' is)
     

Opmerking: na 1 min dopje uit het deksel verwijderen, zodanig een luchtige sabayon verkregen kan worden
 

Dien op met vers fruit (mango, sinaasappelstukjes,... ) en/of vanille-ijs.


Smaakvariant

In plaats van marsala kan ook een scheut kriekbier of cointreau toegevoegd worden.
De wijn kan door champagne vervangen worden.
Ook lekker is sabayon van 100 g koffie met 25 g Grand Marnier of een sabayon van Hoegaarden witbier.


In geval de sabayon niet wil schuimen, kunt u nog altijd een scheut extra vloeistof toevoegen.

Meer info

Opgelet wanneer u deze bereiding maakt op de klassieke manier - met de pot op het vuur.
Eieren stollen aan 85 °C en zullen klonters vormen.
Hou dus de temperatuur nauwlettend in het oog en verwarm voorzichig, terwijl u hevig klopt met een garde.

 

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info