U bent hier: Recepten » Brood en gebak » Gebak » Madeleintjes

Madeleintjes

Aantal personen 6 personen
Categoriën Gebak
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 4 eieren
  • 180 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 200 g bloem
  • 200 g zachte boter (niet gesmolten, maar smeuïg op kamertemperatuur)
  • 5 g bakpoeder
  • ev. vanille-stokje, geraspte citroenzestes, cacao, chocolade-stukjes, geraspte kokos, amandelschilfers, mokka, ..

BEREIDING

Thermomix
 

  • Plaats de vlinder
  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en ev. extra smaakgever in de beker
    15 sec - stand 7
  • Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een homogene massa
    10 sec - stand 2
  • Voeg de klontjes zachte boter toe en meng tot alle boter zich onder het deeg gemengd heeft
    1 min - stand 2
  • Doe de massa in een spuitzak met een kleine spuitmond
    Spuit de vormpjes van een madeleinesbakvorm halfvol
  • Bak af in een voorverwarmde oven aan 180 °C gedurende 10 minuten
  • Ontvorm en laat afkoelen

  • Gebruik een bakvorm met anti-aanbaklaag of beboter en bebloem uw bakvorm eerst,
    zodanig de cakejes makkelijk uit de vorm vallen.

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info