Koken is experimenteren

Recepten worden klakkeloos gevolgd zonder na te denken, echter door bewust te koken krijg je inspiratie om iets nieuws te proberen. Heb het lef om te koken, te improviseren en te proeven; recepten bij te sturen en te optimaliseren.

Naarmate u meer basisvaardigheden vervaardigt in de keuken,  zal u beter begrijpen hoe diverse ingrediënten bijdragen tot een gerecht. U zal meer uw smaak ontwikkelen,  u zult andere ingrediënten uittesten, creatiever worden en kritisch uw recept bijwerken.

Ik daag u uit om te ontgroeien van het kookboek van de boerinnenbond en het klakkeloos uit te voeren wat er geschreven staat. Boekreeksen van oa ‘Piet Huysentruyt’, sites zoals ‘zesta’, de talrijke tv-programma’s waaronder ‘hobbykok’ en ‘dagelijkse kost’ dienen louter ter inspiratie. Ook deze site hoeft u beschouwen als een gids die u helpt navigeren door het steeds uitdijende universum aan recepten. Zodanig u zichzelf kunt ontplooien en recepten aanpassen naar uw eigen smaak.

 

 

 

 



Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info