U bent hier: Keukenwetenschap

Keukenwetenschap

Koken is in feite niets anders dan het toepassen van scheikunde en natuurkunde.
Mengen, oplossen, verwarmen, pruttelen, ... het zijn niet alleen basistechnieken in de keuken, maar ook in het labo.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik, afgestudeerd in de industriële scheikunde, een passie gevonden heb in het kookgebeuren. Weetgierig als ik ben, vroeg ik me af  hoe het komt dat mijn saus klontert, waarom mijn mayonaise schift,…?

Immers als u begrijpt hoe de ingrediënten in de pan reageren, heeft u meer inzicht in de chemische bereidingsprocessen en kunt u meer improviseren en experimenteren met de meest uiteenlopende gerechten.

In recepten kunnen tegenstrijdigheden staan en zelfs goede recepten kunnen incompleet beschreven zijn zodat ook deze geen garantie op succes geven.

Maar als u inziet hoe de verschillende voedingsbestanddelen werken en waarom, kunt u van elk recept een geslaagd gerecht op tafel zetten.

 

Patricia

 

 

 



Thermomix


De ongeƫvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info