U bent hier: Keukenwetenschap » Warenkennis » Vlees

Kalf

Algemeen

Kalfsvlees is afkomstig van een  jong  rund die niet ouder is dan 8 maanden wanneer het geslacht wordt. Door zijn jeugdige leeftijd en zijn speciale voeding is kalfsvlees mals, sappig en blank van kleur. Jonge dieren hebben relatief weinig bindweefsel, waardoor het vlees mager en licht verteerbaar is.

 

Aankoopkwaliteit

Let er steeds op dat het vlees een mooie blanke kleur heeft.

Vleesversnijding

 

Bewaring

In de koelkast kan u kalfsvlees ongeveer 2 dagen bewaren. In de diepvries bewaart u het best niet langer dan 3 maanden.

 

Bereiding

Kalfsvlees heeft een fijne smaak en textuur en wordt culinair zeer gewaardeerd zowel in bekende, klassieke bereidingen als in de moderne keuken.
Vermijd al te sterke kruiden of specerijen. Ze zouden de zachtheid van het kalfsvlees teniet kunnen doen. Zachte sauzen met room passen uitstekend bij kalfsvlees. Wanneer kalfsvlees een vetrandje vertoont, verwijder dit dan pas na het bakken. Op die manier blijft het vlees sappiger en malser. Kalfsvlees heeft een korte baktijd.

 

Voedingswaarde

Kalfsvlees is erg mager vlees. Belgisch kalfsvlees is bovendien relatief rijk aan vitamine B12.

 


terug

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info