Groene kruidendressing

Categoriën Koud
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 2 eidooiers
  • mosterd, grote eetlepel
  • 400 ml  sla-olie (zonnebloem-, koolzaad- en maïsolie)
  • basilicumolie
  • witte balsamico-azijn (of andere witte wijnazijn)
  • sjalotje
  • tuinkruiden: peterselie, basilicum, kervel, citroenmelisse,  ... (naar smaak)
  • suiker
  • kerriepoeder
  • peper, zout

BEREIDING

Emulsies bereiden was nog nooit zo makkelijk met de thermomix:

  • Hak de sjalot met de tuinkruiden fijn
    3 sec - stand 5
  • Bereid een klassieke mayonaise met de vlinder op stand 3
    -  Meng de eidooiers met een eetlepel mosterd
    -  Voeg de helft van de olie portioneel toe
    -  Voeg 3 eetlepels water bij de mayonaise
    -  Voeg de rest van de sla-olie toe
  • Voeg naar smaak een scheutje balsamico-azijn en basilicumolie toe
  • Werk af met 1 eetlepel suiker en wat kerriepoeder
  • Kruid af met peper en zout
  • Proef en smaak eventeel nog wat af met extra kruiden, basilicumolie,
    balsamico-azijn, kerriepoeder, ...
  • Verwijder de vlinder en mix door verschillende keren op de turbo-knop te drukken
  • Zet koel

Tips

  • Verwijder de dop uit het deksel van de thermomix, zo kun je makkelijk alle ingrediënten toevoegen terwijl de thermomix gestaag blijft verder mengen.
  • U kunt ook de gewone natuurazijn gebruiken ipv balsamico-azijn.
  • Basilicumolie kunt u ook vervangen door provençaalse of andere.
  • In feite is het een 'gewone' mayonaise die u verrijkt met smaakgevende oliën en kruiden naar keuze.
     

meer info

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info