Confituur

Hoeveelheid 1000 g
Bereidingstijd 35 min
Categoriën Broodbeleg
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 500 g aardbeien
  • 500 g suiker met pectine (geleisuiker)

BEREIDING

Thermomix

  • Reinig de vruchten en doe in maatbeker
  • Voeg 500 g pectinesuiker toe
  • Mix
    3 sec - stand 5
  • Kook
    100 °C - 35 min - stand 1

Tips

  • Was de vruchten met het steeltje er nog aan, anders nemen de aardbeien te veel water op.
  • Blijf roeren en koken tot al het schuim weg is, dan is al het water uigekookt en zal de confituur goed opstijven.
  • Plaats het bekertje NIET in het deksel, zodanig het water makkelijk kan uitdampen.
  • Neem een eetlepel uit het mengsel en leg even in de koelkast om te zien of de confituur opstijft.
  • Giet de confituur in glazen potjes, draai het deksel vast en zet ze op hun kop. Door de warmte zuigen de potjes zichzelf luchtledig. Laat omgekeerd afkoelen.


Experimenteer

met confituur van frambozen, abrikozen, 4-vruchten, tropisch fruit, ...

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info