Chocopasta

Bereidingstijd 8 min
Categoriën Broodbeleg
Auteur Magelien, Kruishoutem
INGREDIENTEN

  • 125 g chocolade (naar keuze)
  • 250 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml melk

BEREIDING

Thermomix

  • Klop een sabayon van de eieren, melk en suiker
    Plaats de vlinder op het mes
    80 °C - 6 min - stand 3
    Verwijder de vlinder
  • Voeg de chocolade toe en laat smelten
    Mix fijn met stand 10
    50 °C - stand 2 tot gesmolten
  • Voeg de boter toe
    50 °C - stand 2 tot gesmolten
  • Laat opstijven in de koelkast
     

Tips

  • Deze choco bevat geen bewaarmiddelen en is enkele weken houdbaar in de koelkast.
  • Plantaardige boter is beter smeerbaar dan roomboter.
  • Hazelnootpasta: maal een handje noten fijn op stand 10 of voeg een lepel hazelnootpasta toe.
  • U kunt ook van noten-, speculoos- of witte chocolade chocopasta bereiden.

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info