U bent hier: Welkom » Bibliografie

Bibliografie

Bibliografie

We worden tegenwoordig  overspoeld met boeken, sites en tv-programma’s over voeding en koken.
De informatie- en inspiratiebronnen hierover zijn dan ook zeer omvangrijk, zowel literair als digitaal.
Onderstaande lijst bestaat uit een selectie van de bronnen die ik heb geraadpleegd.

Een greep uit mijn boekenkast:

McGee Harold,McFee on Food & Cooking: An Encyclopedia of Kitchen Science, History and Culture, Scribner Simon & Schuster, 2004. [Ned.vert.: Over eten & koken, Wetenschap en cultuur in de keuken, 9de druk,  Amsterdam, Nieuw Amsterdam, 2010]

McGee Harold, Keys to Good Cooking, A Guide to Making the Best of Foods and Recipes, New York, The Penguin Press, 2010. [Ned.vert.: GOED KOKEN, en wat je daarvoor moet weten, Amsterdam, Nieuw Amsterdam, 2010]

This Hervé, Casseroles & éprouvettes, Belin, 2002. [Ned.vert.: Chemie in de keuken, Diemen, Veen Magazines, 2008]

Jaros Patrick, Beer Günter, LOVE FOOD, Bath, Parragon Books, 2010. [Ned.vert.: Koken, het standaardwerk, Utrecht, Tekstkader, 2010]

Savona Natalie, The Big Book of Juices and Smoothies, Duncan Baird Publishers, 2003. [Ned.vert.: Het grote sap- en smoothieboek, Utrecht, Veltman, 2009]

KVLV, Ons kookboek, 6de druk, Tielt, Lannoo, 2004.

Van den Hende Eric, PIVA, bakboek, de klassiekers, Antwerpen, Standaard, 2010.

Bauman, De Baets, Dehem, Descheemaeker, De Smedt, Heremans, Journée, Meyns, Naert, Nelissen, Theys, Van Acker, Van Der Linden, Van Waeyenberghe, Spermalie reeks: Basistechnieken - Koude kunstjes - Het beste uit de zee - Een pluim voor de chef - De kers op de taart, Oostkamp, Stichting Kunstboek, 2007-2010.

Huysentruyt Piet, SOS Piet reeks, Tielt, vtm books en Lannoo, 2007-20xx.

Verlinden Hedwig, good food voor elke mood, Tielt, Lannoo, 2010.

De Clercq Peter, BASIC BBQ, alles wat je moet weten voor een geslaagde barbecue, 3de druk, Tielt, Lannoo, 2009.

Van Damme Roger, Desserts, njam, 2011.

Goossens Peter, Meesterlijke klassiekers, heerlijke gerechten en basistechnieken uit de Belgische keuken, njam, 2011.

Goossens Peter, Winter - Lente - Herfst - Zomer, Het Laatste Nieuws,2010.

Meus Jeroen, Dagelijkse kost reeks, Leuven, Van Halewyck, 2011-20xx.

Goossens, Martin, Segers, Van Cauteren, Van Hecke, Van slagers en zonen, ode aan de echte slager, Antwerpen, Linkeroever, 2009.

Robuchon, Adria, Blumenthal, Bocuse, Herman, Hermé, De Grote Larousse gastronomique, Antwerpen, Kosmos Uitgevers, 2008.

Rausch, Lotz, Dumonts kleines Kräuterlixikon, Keulen, DuMont monte Verlag, 2002. [Ned.vert.: Dumonts kleine kruidenlexicon, Lisse, Rebo Productions, 2004.

Colruyt, Smakelijk!, Eten & Weten, Watertanden, Halle, Druco, 2006-2011.

Paesbrugghe Marc, Gastronomie het hele jaar door: Winter - Lente - Zomer - Herfst, Brussel, Artis-Historia, 2000.

Van Damme Tine, Koken vandaag reeks: Wokken - Pasta - Stoofpotjes, Brussel, Artis-Historia, 2003.

Polinsky Simon, Australië, R&R. [Ned.vert.: Cocktails encyclopedie, Lisse, Rebo Productions, 2002]

Rebo Productions, 1001 recettes Apéritifs dînatoires, Lisse [Ned.vert.: 1001 recepten aperitieven, Rebo Productions, 2010]

Parker Resnick Jane, The everything bartenders' book, USA, Holbrook, Adams Media [Ned.vert.: Handboek van de barman, Deltas,

Mcdougall Nancy, The best-ever step-by-step kid's first cookbook, Hermes House, 2010 [Ned.vert.: De kinderkookbijbel, Veltman uitgevers, 2010]

Elliott Renée, The Best Recipes for Babies & Toddlers, Duncan Baird, 2010. [Ned.vert.: De beste recepten voor baby’s, peuters en kleuters, Utrecht, Veltman, 2010]

Iburg Anne, Die besten Breie für Ihr Baby, Stuttgart, Trias[Ned.vert.: Gezonde voeding voor uw baby, heerlijk vers en zelfgemaakt, Deltas.

Marber Ian, Supereating [Ned.vert.: Supereating, een revolutionaire methode om meer uit je voeding te halen], Antwerpen, The house of books, 2009.

Van der Meer, Van Oostveen, Wat proef ik? wijn is zoveel lekkerder als je er meer van weet, Houten, Spectrum, 2010.

Jefford, Alles over wijn, Utrecht, Veltman uitgevers, 2010.

Celis, Duerinck, Geraerts, Leybaert, Kilootje Minder, meer bewegen en evenwichtiger eten voor een gezond gewicht, Antwerpen, Standaard, 2010.

Kimpen Sonja, Gezond eten, makkelijker dan je denkt, Antwerpen, Standaard, 2006.


Een plas uit het surfwater:



Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info