Bechamelsaus

Hoeveelheid 500 ml
Categoriën Warm
Auteur Patricia
INGREDIENTEN

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 500 ml melk
  • peper, zout
  • nootmuskaat

BEREIDING

Thermomix

  • Smelt de boter
    100 °C - 2 min - stand 1
  • Voeg de bloem toe, meng en droog de roux
    100 °C - 3 min - stand 1
  • Voeg de melk toe en laat de saus, al roerend, goed opkoken
    om binding te krijgen en de bloemsmaak weg te werken
    varoma - 12 min - stand 3
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat

Roux

Tip

U kunt koude melk aan de warme roux toevoegen, maar u heeft meer controle over de dikte van uw saus indien u koude roux aan warme melk toevoegt.
 

Varianten

  • Mornaysaus = Kaassaus: laat de bechamelsaus wat afkoelen en laat de gemalen kaas erin smelten
  • Soubisesaus: bechamelsaus met blank gestoofde uien

 

Om te gratineren kunt u de saus verfijnen met een liaison; meng 1 eidooier met 100 g room en roer het mengsel door de saus.

Thermomix


De ongeëvenaarde, innovatieve, twaalfvoudig gepatenteerde keukenrobot combineert op unieke wijze meerdere kookkunsten.

meer info